Geheim bericht #2

Sleuteloverdracht Aline Eras > Niklas van Woerden

AENvW

Vrijdag 3 juli, tijdens de borrel van Studio Omstand, heeft Aline Eras de sleutel van de Geheime Bunker overgedragen aan Niklas van Woerden. Aline laat zich in haar tekeningen inspireren door wat ze in haar directe omgeving tegenkomt. De bunker wordt bevolkt door talloze insecten en vogels, die er hun nestjes bouwen. Zij vallen de meesten niet op in de overdonderende ruimtes van de bunker. Aline heeft ze geobserveerd en laat ons de bunker als habitat en sarcofaag zien. Zij heeft prachtige verzamelingen aangelegd van dode insecten en andere bijzondere vondsten, die op zichzelf al bijzonder zijn als artistiek onderzoek en daarnaast nieuwsgierig maken naar wat ze er misschien nog mee gaat doen.

Niklas van Woerden maakt schilderijen, ruimtelijk werk en tekeningen. Hij heeft een fascinatie voor landschap en voor bunker-architectuur en verblijft tot medio augustus in de bunker.

Het werkproces van Aline en Niklas is te volgen op Pinterest.

 

Museum 5VEP geopend!

letters5VEP M5VEP

Tijdens dezelfde borrel van Studio Omstand, die zij organiseerden ter gelegenheid van de opening van hun nieuwe projectruimtes, is Museum 5VEP geopend. Dit museum, dat de NAVO-codenaam van de Geheime Bunker draagt (5VictorEchoPapa), is een van de projectruimtes die Studio Omstand heeft betrokken in het rijksmonumentale bijgebouw van de voormalige MOWcomplex aan de Van Oldenbarneveldtstraat in Arnhem. Vanaf september gaan we hier werk tonen van kunstenaars die in de bunker een residency hebben gedaan.