Geheim bericht #1

Jeroen Diepenmaat en Kevin Toma dragen sleutel over aan Aline Eras

5VEP, 21 mei 2015

Op 15 mei hebben Jeroen Diepenmaat en Kevin Toma hun werkperiode in 5VEP afgesloten. Zij hebben in zes weken tijd de Geheime Bunker verkend als geluidsbron en muziekinstrument. Uit ter plekke opgenomen geluiden hebben zij een compositie van 20 minuten samengesteld. Deze compositie zullen zij in de toekomst live uitvoeren. Ook zal de compositie op een betonnen grammofoonplaat worden geperst. Deze plaat krijgt een plekje in de bunker.

Aline Eras neemt de sleutels van hen over. Zij zal in de periode van 16 mei tot 1 juli in de bunker werken en verblijven. Aline maakt tekeningen op basis van wat zij in haar directe omgeving tegenkomt. Haar interesse voor levende organismen, menselijk gedrag en psychologie maken nieuwsgierig naar het werk dat in de Geheime Bunker zal ontstaan.

Beide werkperiodes zijn te zien op de Pinterestpagina van de Geheime Bunker.

 

Even voorstellen: Heidi Linck, curator Geheime Bunker
Vanuit de ambitie om de programmering van werkperiodes in de Geheime Bunker voort te zetten en meer zichtbaar te maken voor het publiek, heeft Studio Omstand Heidi Linck aangesteld als curator. Zij staat bekend om haar projecten op vergeten plekken in stad en landschap en nam in 2014 zelf deel aan het residency programma van de Geheime Bunker.

Inmiddels heeft zij een tentoonstellingsconcept ontwikkeld, waarin, heel paradoxaal, de geheimhouding een van de uitgangspunten is bij het naar buiten treden. Met Studio Omstand spant ze zich in om de komende zomer Museum 5VEP te openen: een museum, bestaande uit 1 zaal, midden in de stad Arnhem, waar oud-residenten een solo- of duo expositie krijgen van hun werkperiode.