Willem Besselink | 15 maart – 30 april 2019

Als eerste van het programma voor 2019 is Willem Besselink uit Rotterdam begonnen aan zijn werkperiode in De Geheime Bunker. Willem Besselink is beeldend kunstenaar en maakt werk dat uiteenloopt van kleine tekeningen op papier tot grote ruimtelijke installaties. Zijn werk doet op het eerste gezicht abstract aan, maar is geworteld in de dagelijkse realiteit, waarin hij structuren, patronen en systemen observeert. In zijn ruimtelijke installaties maakt hij deze op een nieuwe manier zichtbaar en nodigt hij de beschouwer uit om zich fysiek in het werk te begeven.

Onlangs maakte Willem Besselink een monumentale, ruimtevullende installatie in de Kunsthal, waarin hij de architectonische structuur van het door Rem Koolhaas ontworpen gebouw als replica in de ruimte plaatste. Het publiek kon zich vrij door de ruimte bewegen en zag bij iedere stap een nieuw beeld van deze structuur.

Willem Besselink, Dubbelganger, tijdelijke installatie in de Kunsthal, Rotterdam, 2018-2019. Fotografie: Ossip van Duivenbode.

 

Willem Besselink werkperiode 15 maart – 30 april 2019
Curator: Heidi Linck voor Studio Omstand
www.willembesselink.nl